Медитацијата може да биде едноставен пат до чувството на смиреност

by darl5440

Медитацијата може да биде едноставен пат до чувството на смиреност, рамнотежа и мир, меѓу другите придобивки.

Иако практиките на медитација варираат, навистина не постои правилен или погрешен начин за медитација. Општата идеја е да се практикува внимателност преку наоѓање свесност - нешто од кое сите можеме да имаме корист.

Ако сте подготвени да започнете, апликацијата за медитација може да биде корисен водич. Но, со толку многу опции, како да знаете која апликација е најдобра за вас?

За да ви помогнеме да одлучите, споредивме две популарни апликации за медитација, Headspace и Calm, за да видиме како се наредени.

Ако сте нови за медитација, 10-дневниот курс за основи е одлично место за почеток. Дизајниран е да ги научи најважните работи за медитација за само неколку минути на ден.

Како што ја градите својата пракса, можете да преминете на други медитации. Кога ќе се најавите како корисник на Headspace Pro, ќе видите неколку предложени медитации на почетниот екран, врз основа на времето од денот. Можете исто така да зачувате медитации во списокот со омилени.

pubhtml5.com/homepage/vuuh

mobissue.com/homepage/vrpf

telegra.ph/Meditacija-gali-bū...-ramybės-11-17

fliphtml5.com/homepage/cofnq

8tracks.com/kev-xav-tuaj-yeem-yog

jigsawplanet.com/Meditaasjekin...kininienfaldich

buzzfeed.com/faodaidh

hearthis.at/darl5440/set/set

os.mbed.com/users/isfeidirlemeditat

replit.com/@meditazione

about.me/mas21

speakerhub.com/speaker/meditac...acija-vienkarss

myminifactory.com/users/darl566

pinterest.com/keep2share

issuu.com/keep2share.cc

qiita.com/forkfile

pbase.com/k2s/profile

dev.to/meditationdikare

booksie.com/users/sdcdc-sdc-309401

metooo.io/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.com/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.es/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.it/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.co.uk/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

producthunt.com/@k2sccfree

muckrack.com/meditasi/bio

read more

Медитацијата може да биде едноставен пат до чувството на смиреност, рамнотежа и мир, меѓу другите придобивки.

Иако практиките на медитација варираат, навистина не постои правилен или погрешен начин за медитација. Општата идеја е да се практикува внимателност преку наоѓање свесност - нешто од кое сите можеме да имаме корист.

Ако сте подготвени да започнете, апликацијата за медитација може да биде корисен водич. Но, со толку многу опции, како да знаете која апликација е најдобра за вас?

За да ви помогнеме да одлучите, споредивме две популарни апликации за медитација, Headspace и Calm, за да видиме како се наредени.

Ако сте нови за медитација, 10-дневниот курс за основи е одлично место за почеток. Дизајниран е да ги научи најважните работи за медитација за само неколку минути на ден.

Како што ја градите својата пракса, можете да преминете на други медитации. Кога ќе се најавите како корисник на Headspace Pro, ќе видите неколку предложени медитации на почетниот екран, врз основа на времето од денот. Можете исто така да зачувате медитации во списокот со омилени.

pubhtml5.com/homepage/vuuh

mobissue.com/homepage/vrpf

telegra.ph/Meditacija-gali-bū...-ramybės-11-17

fliphtml5.com/homepage/cofnq

8tracks.com/kev-xav-tuaj-yeem-yog

jigsawplanet.com/Meditaasjekin...kininienfaldich

buzzfeed.com/faodaidh

hearthis.at/darl5440/set/set

os.mbed.com/users/isfeidirlemeditat

replit.com/@meditazione

about.me/mas21

speakerhub.com/speaker/meditac...acija-vienkarss

myminifactory.com/users/darl566

pinterest.com/keep2share

issuu.com/keep2share.cc

qiita.com/forkfile

pbase.com/k2s/profile

dev.to/meditationdikare

booksie.com/users/sdcdc-sdc-309401

metooo.io/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.com/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.es/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.it/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

metooo.co.uk/u/6191a6af1ae4300856e08ed2

producthunt.com/@k2sccfree

muckrack.com/meditasi/bio